Afbeelding

Koningsdag 2024 in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Evenement

Na carnaval ga ik als waarnemend burgemeester voor het eerst Koningsdag meemaken in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Ik kijk daar erg naar uit. 

Allereerst wil ik Zijne Majesteit de Koning, namens u allen, van harte feliciteren met zijn 57ste verjaardag. Dit jaar gaan Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en de leden van het Koninklijk gezin en de familie naar Emmen in de provincie Drenthe, waar tal van activiteiten voor hen zijn georganiseerd. 

Koningsdag is een feestdag in heel Nederland. Ook in onze gemeente vieren we dit feest samen. De verschillende oranjecomité’s hebben zich ingespannen om een aantrekkelijk programma te brengen voor jong en oud. In de ochtend is ‘Koningsdag in je buurt’ georganiseerd. In deelnemende wijken en buurten kan iedereen genieten van circusacts en een nostalgisch orgel. Later op de ochtend zal ik spreken en een toost uitbrengen tijdens de bijeenkomst voor gedecoreerden in Het Klooster. Bijzonder aan deze bijeenkomst is dat gedecoreerden het groot modelversiersel mogen dragen. Voor velen is dit de enige keer in het jaar dat dit kan. Om 12.15 uur krijgen de nieuw gedecoreerden van de lintjesregen een aubade op het bordes, dit jaar uitgevoerd door Showkorps O&V. 

In de middag mag het rondje over de traditionele Koningsmarkt aan het Park zeker niet ontbreken. Daarna ga ik naar Nederwetten om de prachtige parade met versierde kinderfietsen te bekijken en de officiële opening te verrichten. Tijdens Koningsdag in onze gemeente zal de kleur oranje overheersen en met een beetje lentezon zullen de terrassen snel vol zitten. Laat het een mooie dag worden met veel Brabantse gezelligheid.

Namens het gemeentebestuur wil ik de organisatie, de vele vrijwilligers en de honderden deelnemers danken voor hun inzet, tijd en energie. Dankzij deze inzet is het voor iedereen genieten op Koningsdag. 

Graag wens ik iedereen een feestelijke Koningsdag 2024 toe.

Madeleine van Toorenburg
Waarnemend burgemeester gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten