POLL: HET WORDT TIJD DAT ALLE GOEDE-DOELEN- COLLECTES IN NUENEN HUN KRACHTEN BUNDELEN IN ÉÉN GEZAMENLIJKE, JAARLIJKSE COLLECTE* (gesloten)

U kunt op deze stelling reageren tot dinsdag 7 maart, 12 uur. Dat kan alleen online via www.denuenensekrant.nl/poll. De tussenstand publiceren we in de komende editie, zowel op papier als online. Daar vindt u op 9 maart ook de uitslag.

Dank u voor uw betrokkenheid en deelname!

*Toelichting op de stelling
Er zijn gemeenten in Nederland (Asten, Venray, Well, Horst aan de Maas, Grubbenvorst, enz.), waar landelijke fondsen voor goede doelen (o.a. Longfonds, Hartstichting, Kankerbestrijding) per jaar één gezamenlijke collecte houden. Dit om een eind te maken aan het talloze malen per jaar 'zeuren aan de deur'. Bewoners krijgen een brief (met envelop) thuis waarop ze per landelijk fonds het bedrag van een gift kunnen invullen, dat bij elkaar optellen en het totaalbedrag in contant geld toevoegen. Collectanten halen die enveloppen weer op. Een notarieel gecontroleerde stichting zorgt voor de verdeling van de gelden over de deelnemende fondsen.

Uitslag:
Mee eens: 71,4%
Niet mee eens: 28,6%
Tiplijn

Heb jij een tip voor De Nuenense Krant?

Stuur een email naar redactie@denuenensekrant.nl